Thursday, December 16, 2010

Donut oh Donut


Haaa, entry kali ni cik monstermatabulat nak share pasal benda faveret gile kentang cik monstermatabulat. Cube teka, cube teka?? Hehe, ape lagi kalau tak donut kan. 


Before, Malaysia pernah diserang dengan mood menggemari donut. Orang ramai sanggup beratur semata-mata untuk membeli dan mendapatkan donut. 


Ye lah, bukannya kita tak pernah menjumpai donut ni, makcik-makcik jual kuih tu, selalu je wajib ade jual donut gula kan. 


Tapi ade ke orang beratur ramai-ramai kat kedai makcik Kiah semata-mata nak beli donut gula dia?


Tapi, when the trend came in, ingat lagi, mase tu yang mula-mula hit ialah J.Co kan, tetibe orang macam gila-gila punya makan donut. Kat Kuala Lumpur merata-rata orang mengusung kotak donut yang besar tu, siap 12biji *hamek kau melantak tak ingat dunia.

Lepas tu wujudnya kedai-kedai donut yang sewaktu dengannya seperti Big Apple dan Krispi Kreme. 

Ermm, dari segi presentation, i give kredit to all. Masing-masing ada kreativiti dalam menghasilkan resipi-resipi yang sedap dan rupa yang menawan dan berseri-seri sehingga nak-makan-sampai-menjilat-jari. Name pun comel-comel belaka, oreology lah, ape lah. Geram sungguh. 


Tapi bagi orang yang tak berapa suka manis rasanya akan memilih donut keluaran J.Co atau Big Apple compare to Krispi Kreme sebab produk Krispi Kreme ni memang superb sweet.

I bet u, after makan donut diorang, try check kandungan gula dalam darah, kompem korang rasa nak pengsan and terus minum air teh misai kucing. Teheee

Tapi apa yang menariknya produk Krispi Kreme baru-baru ni adalah reka bentuk edisi khas nya sempena hari natal. Siap benda ni di'highlight' kat dalam paper mymetro. Siapa-siapa nak baca boleh klik link tu okey.

Jom cekidaut nak??

.
.
.
.
.
.
.



Haaa, comel tak???

.
.
.
.
.

Tengok, dah lah bulat-bulat badan die
Perut pun muncet jeee,
alolololo
.
.
.
.
.

Boleh dijadikan gift, leh dihidang bersama iceblended-ouh-segarnya-tekak
Picture credit to Krispy Kreme

.
.
.
.


So, siapa nak pergi hangout dengan cik monstermatabulat kat cafe donut, nyum-nyum. Teheee...





Papai



 " Donut menari-nari di depan mata "





4 comments:

Yatre Hayati said...

kalau diberi pilihan kita suka big apple daripada J.Co sebab Bing apple punya dough lagi lembut. :)

cik monster said...

Awak lagi suke Big Apple ek?
emmm, tu laaa...
tp awak try x krispi kreme tu?
lagi merepek tau

cik EPAL said...

tak pernah g makan krispy kreme ni. big apple penah la =)

cik monster said...

Waah, cik epal dtg menerjah. Tehee
Erm, if suke manis leh la try krispy kreme tu. hvg in midvalley ;)